Kinderopvang

Er zijn binnen de gemeente meerdere vormen van kinderopvang. Als kinderen gebruik maken van de reguliere kinderopvang en de ouders inburgeringsplichtiig zijn, dan kan hiervoor kinderopvangtoeslag worden aangevraagd.

Let wel; er geldt een eigen bijdrage. Voor de eigen bijdrage kan bijzondere bijstand aangevraagd worden bij de ISD. Dit wordt echter alleen toegekend als er echt geen andere oplossing is (bijvoorbeeld in het geval van een alleenstaande ouder) of ter overbrugging voor een bepaalde periode.

Kinderen tussen de 2 en 4 jaar, waarvan de ouders over een laag inkomen beschikken, kunnen gebruik maken van vergoeding peuteropvang van de gemeente Noordwijk.  Bij CJG doen ze de aanvraag bij de gemeente.(ISD) Client kun je daar naar verwijzen. Dit is de VVE regeling, Voorschoolse,  Vroegtijdige Educatie. Dit is vooral voor het kind (soort peuterklas) van 2 tot 4 jaar. Hiervoor moet een Sociaal Medische indicatie worden afgegeven door de gemeente (ISDen dat duurt ca. 6 weken en soms wordt er nog een GGD GGZ arts ingeschakeld . Het gaat hier om max. 10 tot 12 uur opvang in totaal. 

OF de reguliere kinderopvang. (het een sluit het ander uit) Heeft men recht op KOT (KinderopvangToeslag) dan geen recht op VVE….

Bij de reguliere opvang kun je eerst een proefberekening maken op toeslagen.nl (gem. wordt er 90 tot 95 % vergoed door de toeslagen.) voor het overige moet een Bijzondere Bijstand aangevraagd worden bij de ISD

Neem hiervoor van te voren ook even contact op met de consulent.

Dan moet je met de kinderopvang organisatie kunnen afspreken dat de rekening met terugwerkende kracht kan worden betaald ivm de toeslagen die later komen. Beetje humane organisatie is daarmee bekend, en akkoord.