Vergoeding reiskosten

Bij een afstand van meer dan 15 km van huisadres naar schooladres wordt dit vergoed als je daar bijzondere bijstand voor aanvraagt.
Is iemand net in de gemeente komen wonen en kan iemand bijvoorbeeld nog niet fietsen dan kan het ook de eerste maanden toegekend worden als de afstand minder dan 15 km is. Dit kan uiteraard ook als er medische belemmeringen zijn. Procedure aanvraag reiskosten inburgering

 

Bijstand OV kosten

Het gaat hierbij met name om OV kosten van/naar school. Bijzondere bijstand voor ISK Katwijk dient vooraf voor het gehele schooljaar aangevraagd te worden. De vergoeding wordt per maand overgemaakt. Je krijgt alleen ov kosten vergoed als de afstand groter is dan 10 km en men een zeer goede rede heeft om niet binnen die straal van 10 km naar school kan.

Aanvullend voor volwassenen met uitkering 18-21 jaar

Cliënten in de leeftijd van 18-21 jaar die zelfstandig wonen, hebben nog geen recht op een volledige uitkering. Vanuit de bijzondere bijstand kan de uitkering aangevuld worden.

Bijstandsuitkering – Kostendelersnorm

De kostendelersnorm betekent dat als de cliënt zijn haar/woning deelt met meer volwassenen, de bijstandsuitkering daarop wordt aangepast. Hoe meer personen er woonachtig zijn in dezelfde woning waarop de kostendelersnorm van toepassing is, hoe lager de bijstandsuitkering die elk individu ontvangt. De reden hiervoor is dat als er meer personen in één woning wonen, zij de woonkosten kunnen delen.

Voor overige reiskosten en leerlingenvervoer kun je ook een aanvraag doen bij de gemeente

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Noordwijk houdende regels omtrent leerlingenvervoer Verordening leerlingenvervoer gemeente Noordwijk 2019

Geldend van 01-08-2019 t/m heden

lees hier de