1. De gegevens op de verblijfsvergunningDe volgende gegevens staan op de voorkant van de verblijfsvergunning:
    1. Naam: uw achternaam + voornamen;
    2. Expiratiedatum: de verblijfsvergunning is geldig totdeze datum;
    3. Plaats en datum afgifte: de plaats waar en de datumwaarop u de verblijfsvergunning hebt gekregen;
    4. Type document: afhankelijk van uw verblijfsrecht staathier I, II, III, IV, V, EU/EER of Familielid EU/EER;
    5. Bijzonderheden: hier staat welk verblijfsrecht u hebt.

Lees hier verder

Materiële rechtsposities per verblijf

Uitleg;

Op het pasje zie je staan of het gaat om een reguliere vergunning (r) of een vergunning asiel (a). Vervolgens kan je zien of het om vbt (bepaalde tijd) of vot (onbepaalde tijd) gaat. Omdat het in dit geval gaat om een vergunning asiel, gelden alleen de eerste vier categorieën (A t/m D).

Vervolgens is van belang of cliënt in procedure is of dat de vergunning al is afgegeven. In de tweede kolom staat de status. Ik vermoed dat het in dit geval gaat om een cliënt aan wie reeds bescherming is verleend. Het betreft dus een cliënt van de categorie C of D.

C geldt voor houders van een vergunning asiel voor bepaalde of onbepaalde tijd.
D geldt voor houders van een vergunning asiel die reeds een aanvraag hebben gedaan voor verlenging daarvan (of omzetting naar onbepaalde tijd).

De rechten voor deze twee groepen zijn min of meer gelijk, maar als je het precies wil weten, moet je even uitzoeken wat de status van cliënt is.

reizen met een verblijfsvergunning(binnen het schengengebied).
Ik heb de helpdesk geraadpleegd en heb ook een bron voor jullie, iemand deelde deze tekst gisteren al in de chat geloof ik:
https://ind.nl/contact/Paginas/Veelgestelde-vragen.aspx zoeken onder “Kan ik met een geldige Nederlandse verblijfsvergunning in Europa reizen zonder visum?” 

Om te reizen(binnen of buiten het schengengebied) heeft een vluchteling altijd minimaal een verblijfsvergunning en een paspoort 
nodig. Met alleen je verblijfsvergunning is reizen buiten Nederland niet toegestaan. Men kan een geldig paspoort uit het land van herkomst
gebruiken, is deze er niet of is deze verlopen dan kan er een vluchtelingenpaspoort worden aangevraagd. De helpdesk voegde nog toe dat de herkomst
van het paspoort ook een rol kan spelen. Somalische paspoorten zijn niet overal erkend bijvoorbeeld.